Αυτό είναι το μότο ενός οικείου πρόσωπο μου, το οποίο μου το ανέφερε για πρώτη φορά πριν από καμία δεκαετία βλέποντας με να αγχώνομαι για μια “βιαστική” δουλειά.

Τότε δεν κατάλαβα λέξη από όσα μου είπε…

Μετρούσα λίγους μήνες, σχεδόν ένα χρόνο, στο χώρο του digital marketing, δούλευα ως freelancer κυρίως με πελάτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκαναν τα πρώτα βήματά τους στο online marketing.

Δεν είχα ζήσει την εμπειρία να δουλεύεις σε ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχείρησης, πόσο μάλλον να έχεις δικιά σου επιχείρηση όπου πρέπει να ορίσεις χρονοδιαγράμματα και να βγάλεις προγραμμα εργασιών.

Όλα φάνταζαν σημαντικά και όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και συχνά στους χρόνους που όριζαν οι άλλοι.

Έπρεπε να περάσει μια δεκαετία, άργησα αλλά ποτέ δεν είναι αργά, για καταλάβω ουσιαστικά τι μου έλεγε τότε αυτός ο άνθρωπος.

Πολλές φορές κακώς συγχέουμε το σημαντικό με το βιαστικό.
Οι σημαντικές ενέργειες/διαδικασίες είναι που απαιτούν προγραμματισμό και χρόνο για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να ξεχωρίσουμε το επείγον από το βιαστικό, για να είμαστε πιο αποδοτικοί και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά χρόνους, πόρους και ενέργεια.

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία όλων αυτών ετών που κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση τέτοιων “βιαστικών” καταστάσεων.

Τέτοιες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζεις μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
Όσο μεγαλώνεις και αυξάνονται οι υποχρεώσεις σου, σίγουρα καλείσαι να αντιμετωπισεις περισσότερες βιαστικές καταστάσεις.

Ας μη γελιόμαστε πάντα κάποιος θα βιάζεται για τους δικούς του λόγους.

Το θέμα είναι να μπορείς να τις αξιολογήσεις αναλόγως 

Last modified: October 7, 2018

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.