Το καλοκαίρι είναι με διαφορά η πιο ανέμελη εποχή του έτους μα και συνάμα η εποχή των μεγάλων αποφάσεων και σκέψεων.

Όλοι το περιμένουν για να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν καθώς επίσης να ονειρευτούν και να κάνουν τα πλάνα για τη νέα “χρονιά” που ξεκινάει από Σεπτέμβρη

Όταν είσαι ακόμη μαθητής σκέφτεσαι τη νέα σχολική χρονιά…

Δε θυμάσαι τι σκεφτόσουν το καλοκαίρι πριν πας δημοτικό; Το άγχος του άγνωστου…

Έχεις τελειώσει το δημοτικό και σκέφτεσαι με αγωνία την πρώτη χρονιά με τους μεγάλους στο γυμνάσιο-λύκειο.

Πλησιάζει η χρονιά των πανελλαδικών και σκέφτεσαι τι αγώνα πρέπει να κάνεις για να μπεις στην πολυπόθητη σχολή.

Τα καλοκαιρία σαν φοιτητής κυλούν λίγο πιο ήρεμα μέχρι που φτάνει το καλοκαίρι πριν την τελευταία εξεταστική και το πτυχίο.

Το καλοκαίρι που αποφάσισες για το μεταπτυχιακό σου…

Μετά έρχονται τα καλοκαίρια που ξεκουράζεσαι μετά από μια δύσκολη επαγγελματική χρόνια και κάνεις τα πλάνα σου για την ερχόμενη χρονιά…

Σαν μισθωτός σκέφτεσαι… Να κυνηγήσω την αύξηση του μισθού μου; Να κυνηγήσω μια προαγωγή; Να την κάνω τελικά τη μεταγραφή στην εταιρία που με θέλει; Να δεχτώ τη θέση που μου πρότειναν στο εξωτερικό;

Αν πάλι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή έχεις μια δικιά σου εταιρία, κάνεις όνειρα και πλάνα για νέες αγορές, νέα επέκταση, νέες προσλήψεις. Προετοιμάζεσαι για τις νέες προκλήσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσεις.

Δε νομίζω να έχει υπάρξει άνθρωπος που καλοκαίρι δεν έχει βρεθεί σε παρέα να συζητάνε για τα επόμενα βήματα στη ζωή τους καθενός, είτε σε ξαπλώστρα στην παραλία είτε σε κάποιο καλοκαιρινό μαγαζί ανάμεσα σε καφέδες και cocktails θα πεις και δυο κουβέντες για το “χειμώνα” που έρχεται…

Ε λοιπόν φέτος αυτό προσωπικά δεν το είδα, δεν άκουσα τους φίλους μου να κάνουν όνειρα και πλάνα για τη νέα χρόνια.

Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει σκεπαστεί από ένα μαύρο πέπλο απελπισίας, νέοι άνθρωποι αντί να κάνουν όνειρα και να βλέπουν μπροστά έχουν μπει στη διαδικασία απλώς της επιβίωσης και του επόμενου μήνα.

Δεν υπάρχει χειρότερο από μια κοινωνία που δεν κάνει πλάνα και δεν έχει όνειρα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας σήμερα και αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο.

Είναι γνωστό πως είμαστε μια χώρα με γερασμένο ηλικιακά πληθυσμό αλλά δε θέλω να δεχτώ πως γεμίσαμε και “γερασμένα” μυαλά.
Μη σταματάτε να ονειρεύεστε και να κάνετε πλάνα, μα κυρίως αρχίστε να τα υλοποιείτε. Αν δε μπορείτε στην Ελλάδα, τότε κάπου αλλού.

Μην περιμένετε να φτιάξουν τα πράγματα για να προχωρήσετε, δε μας αξίζουν καλοκαιρία χωρίς όνειρα… 😉

Last modified: June 29, 2021

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.