Είναι 2:17 Παρασκευή βράδυ και κάθομαι στο μπαλκόνι να κλείσω τα τελευταία mails της ημέρας, για να μπορέσω να κοιμηθώ με λιγότερο άγχος.
Να ετοιμάσω mails για την επόμενη εβδομάδα και να κάνω κάτι πληρωμές σε IKA,ΟΑΕΕ και εφορία.

Ναι μερικοί ακόμη έχουμε το άγχος και νοιώθουμε την ευθύνη να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε αυτή τη χώρα, τώρα αν κάνουμε εν τέλει το σωστό αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα.

Ξαφνικά πέφτει το μάτι μου σε μια ανάρτηση του capital.gr με τίτλο: Καφαντάρη: H εποχή του “εγώ είμαι αφεντικό του εαυτού μου έχει τελειώσει”.

Γυρίζει το μάτι και αυτομάτως πάω να διαβάσω το άρθρο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και video.
Η κ.Καφαντάρη ήταν καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή και μας είπε:
“Η εποχή του εγώ είμαι το αφεντικό του εαυτού του έχει τελειώσει και ίσως τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν” και “οι μικρομεσαίοι πρέπει να συνεταιρισθούν, να κάνουν μια επιχείρηση από κοινού”.

Ήρθε λοιπόν η κ.Καφαντάρη στα 58 της, ούσα συνταξιούχα της Εθνικής Τράπεζας να μας κουνήσει το δάχτυλο και να μας δώσει συμβουλές για την επιχειρηματικότητα.
Και αν υπολογίσουμε και τα 4 χρόνια που είναι ήδη βουλευτής να πούμε πως βγήκε στα 54 στη σύνταξη;

Να μας ορίσει μια πρώην συνδικαλίστρια τράπεζας το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να κινηθούμε για να δημιουργήσουμε πλούτο σε αυτή τη χώρα.Αλήθεια;
Μας κουνάει το δάχτυλο η κ.Καφαντάρη της οποίας ο σύζυγος διορίστηκε διευθυντής σε κρατικό οργανισμό-φάντασμα, με αποτέλεσμα ακόμη και στελέχη του κόμματός της να καυτηριάσουν αυτή τη κίνηση. Ξέρω ζούμε σε μια χώρα που ξεχνάμε εύκολα, εγώ πάλι όχι.

Σε οργανισμό που ενώ δεν έχει αντικείμενο εργασίας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνείται να καταθέσει Έκθεση Κόστους Λειτουργίας και την ίδια ώρα του δίνει το κράτος 1.000.000 ευρώ δημόσιο χρήμα.

Ξέρει η κ.Καφαντάρη τι άγχος είναι να πληρώνεις ενοίκια για τον επαγγελματικό σου χώρο, μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και ταμεία κάθε μήνα;
Όχι δεν ξέρει και ούτε θα το μάθει.

Ξέρει η κ.Καφαντάρη τι άγχος τραβάει η αγορά με το νέο φορολογικό/ασφαλιστικό που ψήφισε; Που το 2017 από όσους θα κάνουν το λάθος να έχουν κέρδος φέτος σε αυτή τη χώρα θα ζητήσουν κοντά το 60% καθώς και 26,5% ασφαλιστικές εισφορές;
Μα φυσικά δεν το ξέρει και κυρίως δεν την νοιάζει.

Σε λιγότερο από ένα μήνα κλείνω τα 32, μέσα στην περίοδο της κρίσης ξεκίνησα κάτι δικό μου που μεγαλώνει κάθε χρόνο και νοιώθω πολύ υπερήφανος για αυτό.
Δεν ανέχομαι να μου κουνάει το δάχτυλο πόσο μάλλον να μου δίνει συμβουλές καμία κ.Καφαντάρη είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη ΝΔ είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε δεν ξέρω και εγώ από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό φορέα.

Καλά θα κάνει η κ.Καφαντάρη και ο κάθε πολιτικός που ΔΕΝ έχουν/είχαν την παραμικρή επαφή με την πραγματική οικονομία και κατ’επέκταση με την κοινωνία να σιωπήσουν.

Μη μιλάτε, μη μας προκαλείτε άλλο, κάνουμε έναν αγώνα σε αυτή τη χώρα κάποιοι άνθρωποι να δημιουργήσουμε κάτι. ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΑΛΛΟ
Αφήστε μας να αναπνεύσουμε, αφήστε μας να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε κάτι σε αυτόν τον τόπο.
Αφήστε μας να ζήσουμε ρε!

Καλέ μου άνθρωπε που με διαβάζεις να σου πω πως δεν νευριάζω πλέον με το πολιτικό μας σύστημα, αντ’αυτού πεισμώνω και προσπαθώ ακόμη πιο πολύ κάθε μέρα και θα προσπαθώ όσο αντέχω.
Δε δέχομαι ταβάνι στη ζωή μου από κανέναν και αν ποτέ φτάσω στο σημείο να φύγω από αυτή τη χώρα θα το κάνω μόνο για να “σώσω” τα παιδιά μου 😉

Last modified: May 16, 2018

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.